Proiectele de inginerie a cladirilor, fie ca vorbim despre proiectul de structuri sau cel de instalatii au rolul de a conferi proiectului arhitectural functionalitate si siguranta in exploatare. Echipele noastre de specialisti va vor oferi servicii eficiente, bentru a beneficia de confortul si durabilitatea investitiei dumneavoastra.

Proiectul de structuri realizat de catre echipa noastra va fi realizat cu o continua coordonare cu proiectele de arhitectura si instalatii. Veti evita ca elementele de structura sa incomodeze fluxurile normale in interiorul cladirii (scari sau holuri incomode, "locuri de dat cu capul"). De asemeni nu veti risca strapungeri neprevazute ale instalatiilor prin elementele structurale si bineinteles cazurile, care din nefericire sun foarte des intalnite, cand elementele structurale trebuie demolate si refacute. Romania este o zona seismica, din aceasta cauza o abordare serioasa a proiectului de structuri va poate chiar salva viata in cazul unui curemur. O structura proiectata de un specialista va rezista tuturor actiunilor mediului, neexistand pericolul unor distrugeri, fie ele minore, din cauza unor factori naturali sau antropici (vant, zapada, vecinatatea unor surse de vibratii, etc.). 

Proiectul de instalatii va va aduce dumneavoastra confortul si siguranta unei locuinte moderne. La o prima vedere instalatiile cladirii sunt usor de realizat de catre un muncitor cu experienta, de aceea importanta unui proiect tehnic de instalatii este de multe ori trecuta cu vederea, mai ales in cazul constructiilor mici. Din nefericire, o proiectare precara a instalatiei poate conduce la subdimensionarea sau supradimensionare a instalatiilor, fapt care se traduce prin costuri mari ale facturilor de intretinere si inconfort interior. Bineinteles ca exista si o gama speciala de instalatii si automatizari ale unei cladiri care necesita o proiectare speciala - sisteme de ventilatie si climatizare, circuite complexe, circuite tehnice, instalatii de refrigerare, pompe geotermale, panouri solare si fotovoltaice, etc.

0722.50.10.65 office@atelieruldecase.ro http://www.atelieruldecase.ro
Autorizatii de
constructie

Conform legislatiei, lucrarile de constructie, extinderile, renovarile, amenajarile cu caracter permanent si imprejmuirile au nevoie de proiect de Autorizare a Constructiei (DTAC). Echipa noastra va poate ajuta sa invingeti birocratia, astfel veti putea obtine rapid Autorizatia de Constructie.

 

Lucrari de
executie

In faza de executie exista numeroase probleme care pot aparea din cauza lipsei coordonarii reale dintre proiectant si constructori. Specialistii nostri va vor scuti de costurile inutile care rezulta din erorile de executie, oferindu-va un serviciu integrat de proiectare si constructie.

Proiectare
constructii

Asa cum structura cladirii poate fi comparata cu coloana vertebrala a unui om, proiectul sau poate fi comparat cu informatia genetica. Atelierul de Case poate scrie ADN-ul cladirii astfel incat sa respecte cele mai inalte standarde de estetica, durabilitate si functionalitate.